HTML

Olvasok

Friss topikok

Adam Brown : A kód.

2014.06.06. 13:56 Kertember

Egy nap alatt kiolvasható, nagyon egyszerű stílusban megírt, mindenféle látványos leírást nélkülöző könyv. Témáját tekintve összeesküvés elmélet. Mostanában egyre több olyan könyv jelenik meg, melyeket nem tudok más címszóval illetni, mint az összeesküvés elmélet. Nos ez is egy ilyen témájú könyv. Íróját tekintve külföldi nevet viselő, de olvasás során mindvégig az volt az érzésem, hogy valójában magyar íróval állunk szembe. 

kód.jpg

 

Népszerű téma, a számítógépes játékok áll a történet középpontjában, amely meg van fűszerezve egy jó adag ármánnyal, cselszövéssel, és egy igen sematikus szerelmi jelenettel. Mindkét vezérfonal nélkülözi  a fellengzéseket, egyszerű képi elemekkel operál az író. 

Maga a könyv nem nyújt nagy olvasási élményt, mégis elgondolkodtató. Olyanoknak ajánlom az olvasását, akiket megérintenek az összeesküvésekre alapuló, világot fenyegető történetek. Őket egy napig leköti, egy picit elgondolkodhatnak a történeten aztán gyorsan továbbléphetnek a következő könyvre.

Néhány érdekes idézet a könyvből:

"Sajnos a tudás megszerzőinek legnagyobb kerékkötői pont maguk azok az tudósok, egyetemi tanárok, akik a saját presztízsük védelme érdekében tűzzel-vassal irtják az előremutató gondolatokat, csakhogy ne essen csorba a tekintélyükön, az általuk képviselt dogmák megdőlése által."

"Tudod van egy mondás, miszerint, ha úgy érzed, hogy gödörben vagy, akkor az első dolgod legyen, hogy abbahagyod az ásást."

"... sok egyház esetében elmondható, képtelenek haladni a korral." Itt további érdekes sorokat is olvashatunk az egyházakról.

"A világon uralkodó pár ember kezében jelenleg nagyságrendekkel több pénz van, mint amennyit a föld összes java ér."

"A manipuláció lényege pont az, hogy ezeket a felsőbb hatalom által felállított sokszor értelmetlen szabályokat és normákat a sajátodként fogd fel, mert akkor teljes lesz a győzelmük."

"Ha végigkövetjük egy termék árának az összetevőit és megnézzük, hogy mely részeknél mennyi az adó, akkor kiderül, hogy nagyjából, egytizede marad meg annak, aki ,megdolgozott érte."

Ilyen, és ehhez hasonló magvas gondolatokkal van tele a könyv.

A könyv betűmérete nagy, könnyen olvasható, a szöveg tagolása szellős, áttekinthető.

383 számozott oldalt tartalmaz. Megjelent a BBS-INFO Kiadó gondozásában 2012-ben.

Szólj hozzá!

Címkék: összeesküvés elmélet A kód Adam Brown

A bejegyzés trackback címe:

https://kertemberolvas.blog.hu/api/trackback/id/tr866282726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása