HTML

Olvasok

Friss topikok

Karácsonyi hasznos tanácsok.

2013.12.27. 21:24 Kertember

Szomorúan tapasztalom, hogy az újságírás színvonala egyre zuhan. Persze van kivétel újság és újság között, sőt akár egy újságon belül is találni jó cikkeket, de mostanában egy-két cikk már kiverte nálam a biztosítékot. 

24órakaricikk.jpg

Az egyik ilyen még az ünnepek előtt 24 órában címoldalon megjelent hasznos tanácsok az ünnepi vásárlásokhoz. A fenti kép ezt a cikket mutatja. Aki olvasta tudja miről beszélek. Nem tudom mennyire olvashatóak a tanácsok, de pl:

"Fenyőfa. Vegye, ha látszik a törzsén, hogy frissen vágták ki. Ne vegye összekötözve, illetve ha elbarnult, vagy kiszáradt a vágás felülete."

Hát ezek aztán óriási tanácsok. Kíváncsi lennék arra az átlagos vásárlóra, aki meg tudja ítélni, hogy mikor vágták ki az adott fenyőt. Ha már látható jele van a korai vágásnak, akkor azt többnyire mindenki felismeri, de a néhány héttel korábbi kivágást csak nagyon rutinos szemek veszik észre. Ne vegyük összekötve. Ki az aki látatlanba vesz fát. Ezek helyett az üres frázisok helyett inkább pontosan le kellene írni, hogy milyen jelei is vannak a rossz fának.

"Szaloncukor. Vegye, ha jó minőségű csokoládéból gyártották és szépen becsomagolták." 

Ez megint mekkora tanács. Honnan a fenéből tudnánk, hogy miből gyártották. Az illetékesek is csak akkor tudják, ha laborban megvizsgálják. Rohangáljunk mini laborral a zsebben.

És a többi tanács is hasonlóan hasznos okosságokat ír. 

Maga a grafika tetszetős, de könyörgöm ne adják már le ennyire a színvonalat. A lap ára egyre borsosabb, amiért egyre kevesebbet kapni.

Szólj hozzá!

Címkék: 24 óra karácsonyi tanácsok

A bejegyzés trackback címe:

https://kertemberolvas.blog.hu/api/trackback/id/tr85713948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása