HTML

Olvasok

Friss topikok

Pittacus Lore: Ötödik csapdája

2014.01.04. 19:00 Kertember

Nem nyújt frenetikus olvasási élményt, nekem mégis tetszik. Az ötödik csapdája egy regényfolyam negyedik kötete. A negyedik, A hatok hatalma és a Kilencedik titka után ez a legújabb rész. 2013 karácsonyára jelent meg. Az író folyamatosan írj a regényt, ami egy kis csúszással jelenik meg nálunk. Az előző hármat is sikerrel vettem, tulajdonképpen falom a sorait. Megjelenést követően rögtön megveszem, majd 2-3 nap alatt elolvasom. Mivel indokolom nálam elért sikerét? A történettel. Ez egy sci-fi, de nem a nagy sci-fi írók módján, hanem egy egyszerű kis bárgyú történet izgalmasan feltálalva, némi szerelemmel, humorral, és többnyire happy end-el. És ez az, ami bejön nálam. Ha a történések vége pozitív kicsengésű, akkor már szerethető.

pittacusötödik.jpg

nagyon könnyű, nagyon olvasmányos regény, melyben a Földünkért küzdenek idegen civilizációk, miközben mi emberek semmit sem sejtünk az egészből. Persze vannak embertársaink, akik csatlakoznak a csatához. Egy részük a rossz, míg más részük a jó oldalon. Sajnos a rossz oldalon állnak többen, többek között a kormányzati szervek is.  

Sok magvas gondolatot nem tudok kihámozni a sorokból, de egyet azért sikerült. Ezt a jó oldalon álló, az emberek Földjét megmenteni akaró idegen civilizáció egyik képviselője mondja.

„Akkoriban szülőbolygónk még nem érte el teljes erejét, lakói még nem fejtették meg és bontakoztatták ki a Lorien (ez az ő bolygójuk neve) erejét, és békés harmóniában élve a bolygóval tálentumokat (emberfeletti képességeket nevezi így az író) kaptak ajándékba tőle. Fiatal bolygónk keresztúthoz érkezett: lakóinak dönteniük kellett, hogy engednek-e a gyors fejlődés vágyának, vagy megőrzik mindazt, ami természetes, és a fenntartható életet szolgálja”

Vajon mitől annyira ismerős számomra ez a helyzet? Mi emberek pont ezt tesszük a Földünkkel. A gyors eredmények érdekében a végletekig kizsigereljük, és, ha ennek hatására negatív változások mennek végbe, akkor van pofánk hozzá, hogy elhárítsuk magunkról a felelősséget. Sajnos jelennek meg olyan könyvek, eszmék, amelyek tagadják, hogy a klímaváltozáshoz bárminemű köze is lenne az embernek.

Szóval a csat folyik a Földünkért, melynek a tétje, hogy mi emberek szabadok maradhatunk, vagy leigáz bennünket egy másik faj, és nem mellesleg a Földet védők küzdenek a saját bolygójukért is a Lorienért, melyet újra életre tudnának kelteni, ha a Földi csatát megnyernék.

Vajon, hogy zajlik a csata, és mi lesz a vége az a könyvekből kiderül. Az viszont nem, hogy hány rész múlva kerül pont a történetre.

A könyvből film is készült, konkrétan A negyedik címűt filmesítették meg. Nem érdemes megnézni, az olvasás élvezetesebb.

Csak a könnyed olvasmányokat kedvelők fogjanak bele az olvasásába.

Betűméret közepes, könnyen olvasható, jól tagolt. 311 számozott oldalt tartalmaz. 2013-ban adta ki a Cartaphilus Könyvkiadó. Ezt a könyvkiadót érdemes megjegyezni. Nem túl felkapott, de nagyon jó könyveket jelentet meg.

pittacusötödiklap.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: olvasás olvasónapló krónikák Pittacus Lore Cartaphilus Könyvkiadó ötödik csapdája Lorieni

A bejegyzés trackback címe:

https://kertemberolvas.blog.hu/api/trackback/id/tr815733504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása