HTML

Olvasok

Friss topikok

Sven Hassel: Menetjegy a pokolba.

2017.09.05. 10:47 Kertember

sven.jpg

Nagy intellektuális élményt nem nyújtó, de unaloműzőnek megfelelő könyvecske. Ráadásul gyors sikerélménnyel is kecsegtet még a lassú olvasók számára is, hiszen vékonyka könyv, nagy betűkkel, tele párbeszéddel és szűk sorokkal. Egyszóval, ha nekiülsz, akkor egy lélegzetvétellel az agyadra szippanthatod a benne lévő összes betűt, és mondanivalót.

De miről is szól? 

Ez egy háborús sorozat egyik tagja. A második világháborúban játszódód történetekről szólnak a sorozat tagjai. Az író maga is harcos volt, ez adja a történetek hitelességét, de nem a történelmi hitelességét, hanem a háborúban átélt élmények hitelességét. Nem az a lényeg, hogy ki vonult ki ellen csatába és azt épp ki nyerte meg, hanem a harcokban részt vevő emberek, személyek, helyzetek, érzések, érzelmek, gondolatok visszaadása történik meg a könyv lapjain. Mindezt olvasmányosan tárja elénk, gondoskodik arról, hogy ne csak a borzalom lebegjen a szemünk előtt, hanem szórakozzunk is a történeteken.

sven2.jpg

A sorozat néhány további része a képen látható.

De nem is csűröm-csavarom tovább. Ha van egy kis szabad időd, és ki akarsz törni az addig olvasott témáid közül, akkor lazításnak néha iktass be egy Sven Hassel könyvet. 

Könyvtári példányt olvastam, amelyből csak úgy áradt az az átható isteni könyvtárillat. :) Ha még nem volt benne részed, akkor próbáld ki. Menj el könyvtárba és szaglássz. :)

A Partvonal Könyvkiadó által megjelentetett könyv 359 oldalas, kellemes tapintású, közepes vastagságú lapokon nyomtatott nagy betűkkel, sok párbeszéddel, és keskeny sorokkal. 

sven1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Sven Hassel háborús téma Partvonal Könyvkiadó

A bejegyzés trackback címe:

https://kertemberolvas.blog.hu/api/trackback/id/tr4212804780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása